Ervaringen-joop

Joop werkte 30 jaar als communicatiemedewerker

“Op een dag wilde ik wel eens iets anders. Ik was inmiddels wel 57, maar misschien kon ik toch nog een laatste keer op zoek gaan naar een andere baan. Waarschijnlijk zou dat de laatste stap in mijn loopbaan zijn.”

Ik solliciteerde naar een functie als communicatiemedewerker, want met dat werk had ik veel ervaring. Ik werd meteen aangenomen. De nieuwe baan beviel mij echt goed, maar ik had pech. Door een reorganisatie binnen het bedrijf raakte ik al snel mijn nieuwe baan kwijt. Wat ik voelde was boosheid en een enorme teleurstelling. Een tijd lang zat ik thuis; ik was vreselijk passief. Op een dag ontdekte ik op internet een vacature voor een secretaris OR bij een ziekenhuis. Dit leek mij een leuke baan. Het paste perfect bij mijn werkervaring. Bij mijn vorige werkgever namelijk zat ik in de ondernemingsraad. Maar een groot nadeel was de reistijd. Ik ben eraan gewend om pas laat naar mijn werk te gaan, om eerst mijn vrouw naar haar werk te kunnen brengen. Dat heb ik altijd zo gedaan. Hoe moest het dan, mocht het zover komen dat ze mij zouden aannemen?

De vacature bleef door mijn hoofd gaan, al was het parttime. Deze baan was maar voor 20 uur. Uiteindelijk belde ik het ziekenhuis op om mijn vragen te stellen over de functie. Mijn enthousiasme groeide na dit gesprek. Ik stuurde een sollicitatiebrief. Een uitnodiging voor een eerste gesprek was het gevolg en even later voor een tweede gesprek. Ik werd aangenomen! Ik was zo blij met deze baan dat ik liever ‘maar’ 20 uur ging werken, dan helemaal niet. Ik kon mij niet voorstellen dat ik ooit tot deze keuze zou zijn gekomen. Door het traject bij Marini heb ik geleerd mijn eigen ‘zekerheid’ te creëren. Nu heb ik de regie over mijn loopbaan en weet ook hoe ik deze kan behouden. Marini heeft me het vertrouwen gegeven en daardoor is er meer mogelijk dan ik dacht. Ik reis nu drie dagen per week naar mijn werk. Mijn vrouw reist tegenwoordig met het openbaar vervoer naar haar werk en dat bevalt haar prima. Ik zoek nu nog naar een tweede baan voor een aantal uur per week, ter aanvulling.

Terug naar ervaringen