Ervaringen: Ellen

Ellen deed altijd al de boekhouding

“Na het afronden van de M.E.A.O. ben ik aan de slag gegaan als boekhoudkundig medewerker bij hetzelfde bedrijf waar mijn vader werkte. Inmiddels doe ik dit werk al 25 jaar en al langere tijd kan ik mijn draai niet meer vinden. Ik ben uitgekeken op dit werk, het inspireert gewoon niet meer.”

Maar het bedrijf voelt als familie, en daardoor vind ik het moeilijk om hier weg te gaan. Op een dag ben ik parttime gaan werken, maar de weerstand tegen dit werk wordt alsmaar groter. Mijn leidinggevende begreep wat er speelde, en zag ook dat mijn houding steeds negatiever werd. Hij confronteerde mij daarmee, en stimuleerde mij om op zoek te gaan naar een andere baan. Een baan waarin ik weer blij kon zijn. De band met hem was goed, en hij was een grote steun voor me. Uiteindelijk heeft mijn leidinggevende contact gezocht met Marini. Ik zat in de luxe positie dat mijn werkgever mij bleef doorbetalen, terwijl ik mij in alle rust kon oriënteren op de arbeidsmarkt. Waar begin je dan? Met Marini ben ik gaan brainstormen. Wat wil ik eigenlijk? Wat vind ik allemaal leuk en juist niet leuk? Werken met ouderen sprak mij altijd al aan. Ouderen ontroeren me.

Via Marini ben ik in contact gebracht met een zorginstelling. We hebben samen het gesprek uitvoerig voorbereid. Dat was echt een eye-opener voor me. Ook zijn we samen aan de slag gegaan om mijn CV te verbeteren. Het gesprek met de contactpersoon verliep vlot en gaf mij meteen een goed gevoel. Mij werd een stageplek aangeboden voor zes weken die ik dankbaar heb aanvaard. Na deze stage wist ik zeker dat mijn toekomst in de zorg lag. Ik besloot de opleiding voor verzorgende te gaan volgen. Hiervoor moest ik solliciteren naar een werkplek in de zorg, een voorwaarde voor de opleiding. Die werkplek heb ik gevonden. Met een goed gevoel heb ik mijn baan als boekhoudkundig medewerker vaarwel gezegd. Na het behalen van mijn diploma ben ik in loondienst gekomen. Ik had weer een baan; een baan waar ik blij van word. Ik verdien nu veel minder, maar ik heb gekozen voor werk waar ik voldoening uit krijg. Blij zijn in je werk is mij meer waard dan een hoger salaris. Elke dag ga ik met een glimlach naar mijn werk toe. Marini heeft voor mij deuren geopend binnen haar netwerk. Hierdoor kon ik in de praktijk ervaren of werken in de zorg ook echt bij mij past. Dit heeft me dat laatste zetje gegeven om een totaal andere weg in te slaan. Door de steun van Marini ben ik mij bewust geworden van mijn kwaliteiten en vaardigheden. Het traject heeft mij veel geleerd over mezelf en daardoor durf ik meer.

Terug naar ervaringen